Directorii spitalului Witting din Bucuresti ar fi atribuit incorect proiectul de consolidare pentru policlinica de la Gara de Nord. Este concluzia la care au ajuns inspectorii Autoritatii pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice.

"Incalcarea a constat in solicitarea unei cerinte de calificare si selectie, care intr-un fel sau altul este restrictiva", spune Cristina Traila, presedinte ANRMAP.

Astfel, au fost acceptate numai firme cu o cifra de afaceri de peste 500.000 de euro. Potrivit autoritatilor, una singura ar fi fost avantajata ca sa castige contractul de circa 150.000 de lei. Reprezentantii companiei in cauza resping toate acuzatiile.

"Am castigat pentru ca am avut pretul cel mai mic", sustine Emilian Petrisor, director al firmei de proiectare si consultanta.

Va fi contestata si sanctiunea data spitalului CF2 care ar fi cumparat medicamente fara licitatie.

Tot asa s-ar fi atribuit si la reabilitarea clinicii de chirurgie de la spitalul Sfantul Spiridon din Iasi. Managerii sustin insa ca lucrarea a fost facuta de o firma cu care semnasera deja un alt contract.

Deocamdata, au fost verificate 15 spitale. Patru manageri au fost amendati cu pana la 45.000 de lei, iar restul s-au ales cu avertismente.