Alteta Sa a acordat un interviu in exclusivitate Stirilor Pro TV, in care vorbeste cu dragoste si admiratie despre locurile fermecatoare pe care le-a vizitat la noi si despre primele sale experiente ca turist in Romania, acum 16 ani.

"Este minunat ca in Romania aveti foarte multe ferme de mici dimensiuni. Iar felul in care se cultiva pamantul a creat niste peisaje fenomenale si o biodiversitate uimitoare. Pajistile cu flori salbatice sunt absolut unice, nu doar in Europa, ci in toata lumea. Nu mai exista asa ceva in alta parte. Peisajele extraordinare cu pasuni, pajisti si paduri", spune Printul Charles.

Andreea Esca: Pot producatorii locali sa ajunga si sa fie competitivi pe piata internationala, cu produsele lor naturale?

Printul Charles: Stiu ca este o mare provocare in Romania, pentru ca daca vrei sa creezi cooperative agricole oamenii se tem. Stiu, pentru ca inteleg istoria si ce s-a intamplat cu colectivizarea si ca oamenii sunt reticenti. Dar ca sa asiguri supravietuirea micilor fermieri si a comunitatilor lor trebuie sa te gandesti la cooperare, sa produci suficient si sa iti faci un nume.

Andreea Esca: Stim ca indragiti Transilvania, dar ce parere aveti despre celelate zone ale Romaniei?

Printul Charles: Vin de 16 ani aici. In acesti ani am fost si in alte parti ale Romaniei. Maramuresul e minunat. As vrea sa ma intorc la un moment dat. Imi aduc aminte si de Bucovina. Asta e magic in legatura cu Romania. Si Horezu... Dar pe atunci era aproape imposibil sa gasesti cazare. Stateam in manastiri, practic am dormit pe podea.

Interviul integral cu Printul Charles, din care ati vazut o parte, il puteti urmari duminica 15 iunie in cadrul emisiunii "Romania, Te iubesc". Tot atunci Pro TV demareaza o noua campanie despre salvarea arhitecturii si culturii satelor romanesti.