• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Printul Charles, oaspete de onoare al Festivalului Transilvania de la Londra

Printul Charles, oaspete de onoare al Festivalului Transilvania de la Londra

Printul Charles este oaspetele de onoare al Festivalului Transilvania de la Londra, o initiativa de anvergura a Fundatiei romano-britanice ADEPT, realizata cu sprijinul Ambasadei Romaniei si al Institutului Cultural Roman (ICR) din capitala britanica, ce se va desfasura de marti pana joi.

Potrivit unui comunicat remis presei, proiect de amploare - cuprinzand expozitii, prelegeri, concerte, demonstratii culinare si reunind protagonisti romani si britanici de prim-plan -, Festivalul Transilvania isi propune sa celebreze frumusetea naturala si patrimoniul cultural ale uneia dintre cele mai diverse si atractive provincii istorice romanesti.
 
Invitatul de onoare este Printul de Wales, un admirator al peisajelor si traditiilor transilvanene si un promotor constant al initiativelor de conservare a patrimoniului natural si construit al Transilvaniei.
 
Printul Charles se va afla in spatiul comun al Ambasadei Romaniei si al Institutului Cultural Roman din Londra marti, prima zi a festivalului, cu ocazia vernisajului expozitiei "Pictori britanici in Transilvania". Expozitia include operele mai multor artisti care au participat in septembrie 2013 la o tabara de pictura in Romania, cu sprijinul printului Charles. Picturile, care vor putea fi achizitionate in beneficiul viitoarelor proiecte ale fundatiei, poarta semnaturile lui Tim Scott Bolton, Patrick Cullen, Tom Hoar, Susanna Lyell, Flappy Lane Fox, Richard Foster, Clare Inskip, Lucy Portman si Paul MacDermot.

12 mai 2014 16:25
Modifică setările cookies