Primăria a demarat în luna martie procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de furnizare a 130 de autobuze hibride noi, din gama de 12 m, prin publicarea în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) a anunţului de participare. Valoarea estimată a achiziţiei este de 195,5 milioane lei, (41,1 milioane euro), fără TVA.

În data de 7 mai, s-a vizualizat oferta pentru achiziţia celor 130 de autobuze hibride, urmând ca documentaţia încărcată în SICAP să intre în analiza comisiei de evaluare constituită în cadrul autorităţii contractante. În cadrul procedurii a depus ofertă o singură companie, Mercedes – Benz România, potrivit primăriei.

Finanţarea provine din fonduri nerambursabile, Municipiul Bucureşti având încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu, în acest scop, un contract de finanţare care vizează achiziţionarea a 100 de troleibuze şi a 130 de autobuze hibride.

”Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public (100 de troleibuze şi a 130 de autobuze hibride) se ridică la aproximativ 488 de milioane de lei, din care fonduri nerambursabile primite din partea Administraţiei Fondului de Mediu reprezintă 340 de milioane de lei”, se arată în comunicat.