Astfel, Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) urmează să primească, pe parcursul următorilor ani, 950 de autobuze Mercedes-Benz Citaro care vor circula în capitala Germaniei.

“Comanda BGV reprezintă încă un succes enorm pentru acest model de autobuz urban, aflat în topul vânzărilor globale. Mă bucură că Mercedes-Benz Citaro, autobuzul desăvârşit și sigur, a atras această comandă din partea unuia dintre cei mai vechi clienți ai noștri, contribuind astfel la transformarea mobilității din capitala Germaniei într-una mai eficientă și sustenabilă”, a declarat Till Oberwörder, director general al Daimler Buses.

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) va primi autobuzele succesiv, pe parcursul următorilor ani. Toate autobuzele Mercedes-Benz Citaro sunt echipate cu motoare eficiente, cu emisii scăzute, conform celei mai recente directive europene privind emisiile.

Cu vânzări totale de peste 50.000 de vehicule, Citaro este cel mai bine vândut autobuz urban din lume. În Europa, modelul poate fi întâlnit în aproape fiecare țară și fiecare oraș mare. A doua generaţie a modelului lansat inițial în 1997 a apărut în 2011. Gama cuprinde autobuze solo și articulate, autobuze pentru servicii în zonele urbane sau rurale, precum și Citaro LE, autobuzul „low-entry” din gamă.

Pornind de la succesul Citaro, Daimler dezvoltă autobuzul economic Citaro Hybrid și autobuzul Citaro complet electric, care va intra în producție de serie în decursul anului următor.