La extragerea de luni au participat bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie.

Luna desemnata castigatoare a fost FEBRUARIE, ziua castigatoare extrasa a fost 7, iar valoarea castigatoare a fost 006.

Tot ce trebuie sa faceti dupa extragere este sa verificati daca bonul dumneavoastra a fost emis in ziua castigatoare si are valoarea egala cu suma castigatoare. 

Atentie! Verificati doar valoarea fixa in lei, fara sa luati in considerare zecimalele.

Astfel, persoanele care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori intre 6,00 lei si 6,99 lei, se pot prezenta in urmatoarele 30 de zile la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, premiile urmand sa fie acordate in maxim trei luni.

La prima extragere organizata pentru loteria bonurilor fiscale de catre Ministerul Finantelor si ANAF la studioul TV al Loteriei Romane, in a doua zi de Paste, de la ora 11.30, transmisa televizat in direct, valoarea bonurilor fiscale castigatoare, de 6 lei, a fost stabilita printr-o extragere in trei etape: o bila pentru luna emiterii bonului - cifra 2, reprezentand luna februarie, o bila pentru ziua emiterii bonului - 7, urmate de ultima etapa, cu trei bile reprezentand valoarea bonului - cifrele 0, 0, 6.

Operatiunea s-a desfasurat in prezenta unei comisii de tragere formata din cate un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si C.N. Loteria Romana SA, iar bilele si urnele au fost verificate in prezenta comisiei inainte de extragere.

Toate persoanele care au bonuri fiscale pastrate trebuie sa verifice daca vreunul are inscrise data si valoarea castigatoare, iar in caz afirmativ sa-l pastreze pentru a-l depune la ANAF ca sa revendice premiul.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al ANAF si al Loteriei Romane, pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Premiile pot fi revendicate incepand cu prima zi dupa extragere, pana la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 2 februarie - 28 martie, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala unde a fost depus originalul bonului fiscal castigator elibereaza o copie care poarta mentiunea ”conform cu originalul”.

Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare.

Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori. Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.