Prima extragere va avea loc pe 13 aprilie, a doua zi de Pasti. Fondul de premiere este de un milion de lei noi.

Cine va fi castigatorul? Romanul, fie el copil sau adult, care are bonul fiscal cu data si suma extrase la loterie. Data va fi intre 1 si 31 ale lunii anterioare extragerii, iar suma intre 1 leu si 999 de lei. De exemplu, daca ziua extrasa ar fi 21, iar suma 539, castiga toate bonurile fiscale care au pe ele aceasta valoare totala si au fost emise de o casa de marcat in ziua respectiva, pe teritoriul Romaniei.

Corneliu Calota, purtatorul de cuvant al Guvernului: "Pentru extragerea de Pasti participa toate bonurile din data intrarii in vigoare a legii".

Pentru extragerea din 13 aprilie participa bonurile din luna februarie si pana pe 29 martie - cu 15 zile inaintea datei extragerii. Pentru validare, bonul trebuie dus la orice sediu ANAF, unde expertii il analizeaza si vireaza banii in contul norocosului sau norocosilor, in termen de 30 de zile. Daca nimeni nu a avut bonul sau nu a mers cu el sa-si revendice premiul, acesta se reporteaza ca la Loto, pentru data viitoare.

Potrivit calculelor facute de specialisti, probabilitatea de a castiga la loteria bonurilor fiscale este de 1 la 30.000. Sanse asemanatoare ca la extragerea Loto 6 din 49.

Ca sa incurajeze reducerea evaziunii fiscale, guvernul a stabilit si ca, de la 1 martie, orice client poate pleca fara sa plateasca produsele sau serviciile oferite de un magazin, de exemplu, daca nu i se da bon fiscal. Asta pentru ca toti comerciantii sunt obligati de lege sa dea bonuri fiscale indiferent de valoarea cumparaturilor.

Maria Muntean, secretar Asociania Micilor Comercianti: "Sa nu creeze un abuz din partea cumparatorilor - daca un magazin de pilda nu are curent, trebuie sa inchida, ca sa nu intre lumea si sa plece cu produsele pentru ca nu se poate da bon fiscal".

Rezultatele extragerilor, care dupa cea de la Paste vor fi lunare, vor fi publicate pe site-ul Ministerului de Finante. O persoana poate revendica mai multe premii, daca are doua sau mai multe bonuri castigatoare.