Suma de pe bon trebuie sa fie intre 1 leu si 999 de lei, iar revendicarea premiilor se face incepand cu prima zi dupa extragere, pana la data de 13 mai.

Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), prima extragere, organizata de Ministerul Finantelor si ANAF, va incepe luni la ora 11.30, la studioul TV al Loteriei Romane si va fi transmisa in direct de Televiziunea Romana.

La aceasta extragere participa bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015, iar participarea la loterie nu presupune o inregistrare prealabila a bonurilor fiscale in nicio baza de date/ website si nici depunerea acestora inainte de efectuarea extragerii la sediile institutiilor implicate in organizare. Bonurile raman la posesorii acestora care, dupa extragere, vor verifica daca sunt castigatoare.

Potrivit ANAF, extragerea de luni va avea trei etape: etapa I - se va extrage o bila reprezentand luna emiterii bonului, etapa II - se va extrage o bila reprezentand ziua emiterii bonului, etapa III - se vor extrage trei bile reprezentand valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al ANAF si al Loteriei Romane, pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Premiile pot fi revendicate incepand cu prima zi dupa extragere, pana la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 2 februarie - 28 martie, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau descarcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala unde a fost depus originalul bonului fiscal castigator elibereaza o copie care poarta mentiunea ”conform cu originalul”.

Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie a unui numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, stabilit prin extragerea succesiva a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9, precum si un numar reprezentand ziua emiterii bonului fiscal aferenta lunii sau intervalului pentru care se organizeaza loteria.

In cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare. Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.