Prevederea din noul Cod Civil care iti scoate bani din buzunar pe viata si-i imbogateste pe detectivii particulari
Cine calca stramb dupa o casnicie de cel putin 20 de ani ii va plati despagubiri toata viata partenerului, daca acesta nu se recasatoreste. Noul Cod Civil, intrat in vigoare toamna trecuta, stabileste asemenea sanctiuni pentru infidelitate. Numai ca sotul sau sotia trebuie sa dovedeasca la procesul de divort, cu probe, aceasta acuzatie. Iar probele sunt obtinute cu ajutorul detectivilor particulari, care au incasari spectaculoase,de cand s-a schimbat legea.
Dupa 21 de ani de casnicie si cu doi copii adolescenti, o femeie si-a vazut toata viata data peste cap. Banuia ca sotul o inseala si a vrut sa fie sigura.
"Am apelat la un detectiv care sa-mi aduca niste probe concrete care acum presupun ca se vor lua ca probe in instanta si vom merge mai departe sa vedem ce se va intampla. Acum n-are decat sa suporte ceea ce a facut pana la urma", spune femeia.
Alta femeie, pe care barbatul, dupa 24 de ani de casatorie, a parasit-o pentru alta mai tanara, vrea sa divorteze. Chiar daca e nefericita, noul Cod Civil o avantajeaza.
"Am incercat sa tin aceasta casnicie, am aflat, am dovezi. Sper ca va fi buna aceasta lege pentru persoanele inselate dupa ani de casnicie si o sa ma ajute sa-mi rezolv aceasta problema si cu partajul si cu toate cele", spune ea.
Practic, cei care au minimum 20 de ani de casatorie pot cere judecatorilor stabilirea unei rente viagere, a unei sume de bani, pe care partenerul infidel va fi obligat sa o achite lunar.
“Aceasta prestatie compensatorie se acorda pe toata durata vietii creditorului, respectiv persoanei care nu este vinovata de desfacerea casatoriei, in cazul in care aceasta nu se recasatoreste”, explica avocata Nicoleta Ageu.
Ca sa prezinte dovezi in instanta, sotii sau sotiile cer ajutorul detectivilor particulari.
"Noi ca detectivi particulari avem posibilitatea de a dovedi prin probe incontestabile culpa exclusiva a unuia dintre soti, ca de exemplu infidelitatea acestuia, actele de violenta morala sau fizica exercitata asupra celuilalt sot, consumul in exces de bauturi alcoolice sau parasirea nejustificata a domiciliului", spune un detectiv particular.
Inarmati cu probe concrete, inclusiv filmulete sau inregistrari audio, partenerii inselati pot capata in instanta despagubiri care depind de bunurile pe care le detin cei doi soti si de veniturile lunare care intrau in casa inainte de pronuntarea divortului.
Pe acelasi subiect: