Robyn si Mel au fost casatoriti aproape 30 de ani si au impreuna sapte copii.

Presa americana afirma ca acesta este cel mai costisitor divort din istoria Hollywoodului.  Intrucat cuplul nu semnase un contract prenuptial, Robyn Gibson, in varsta de 55 de ani, a avut dreptul, potrivit legislatiei in vigoare, sa solicite jumatate din veniturile obtinute de Mel Gibson in timpul casatoriei. 

Printre veniturile si bunurile care alcatuiesc averea celebrului actor se numara o cota substantiala din incasarile de 600 de milioane de dolari generate de filmul "The Passion of the Christ", investitii de peste 100 de milioane de dolari in proprietati imobiliare din lumea intreaga (starul australian a cumparat o insula in Fiji cu 15 milioane de dolari in anul 2005), dar si suma de 75 de milioane de dolari, obtinuta din proiectele de film si televiziune in care a jucat Mel Gibson, ce au fost produse de Robyn Gibson. 

Potrivit presei americane, o parte din averea starului a fost deja transferata pe numele lui Robyn, care a primit deja doua vile in Malibu, in valoare totala de 22,5 milioane de dolari. 

"Mi-am parasit sotia pentru ca nu mai aveam nicio baza spirituala comuna", ii spunea Mel Gibson fostei sale iubite Oksana Grigorieva, intr-o conversatie telefonica inregistrata in secret de aceasta, in februarie 2010. 

Pentru Mel Gibson a urmat o apriga lupta cu Grigorieva, pentru obtinerea custodiei fiicei lor, Lucia, in cadrul careia muziciana de origine ucraineana l-a acuzat pe starul australian de violenta conjugala. In mijlocul acestei dispute, intens mediatizate, Robyn Gibson a emis o declaratie de presa, in iulie 2010, in care a spus ca "Mel (Gibson, n.r.) a fost un sot minunat si iubitor", care nu si-a abuzat niciodata sotia si copiii. 

Mel Gibson a cunoscut-o pe Robyn, pe atunci asistenta intr-un cabinet stomatologic, la sfarsitul anilor 1970, in perioada in care actorul - care s-a mutat in Australia la varsta de 12 ani - filma pentru "Mad Max", filmul care i-a adus celebritatea. 

In anii 1990, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari si mai bine platiti actori din lume. El a castigat doua premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" si "cel mai bun film", in 1995, cu pelicula "Inima neinfricata/ Braveheart". Celebrul regizor al filmelor "Patimile lui Hristos" si "Apocalypto" a revenit in ianuarie pe marile ecrane, dupa o pauza de opt ani, cu rolul din thrillerul "Edge of Darkness", considerat un esec comercial.