"Intotdeauna in scrisorile catre institutiile financiare, toate masurile sunt sub conditia ca lucrurile sa mearga bine, dar se pot intampla lucruri neprevazute. Noi avem banii in buget, dar este o formula in caz ca apar fenomene financiare cu totul neprevazute sau nu se intampla vreo catastrofa financiara cu Grecia sau zona euro. Orice rau se poate intampla", a spus Victor Ponta, in cadrul unei emisiuni televizate, noteaza Mediafax.

Guvernul a aprobat scrisoarea prin care isi anunta la Fondul Monetar International (FMI) intentia de a finaliza in acest an procesul de recuperare salariala in sectorul bugetar, documentul prevazand o majorare a salariilor cu 8% din luna iunie si "reintregirea deplina" in luna decembrie.

Potrivit respectivei scrisori, etapa de majorare salariala din luna decembrie va fi aplicata "daca situatia bugetara va permite acest lucru".

Guvernul a anuntat anterior ca garanteaza pentru cresterea salariilor si ca va taia din alte cheltuieli in cazul in care situatia economica va fi dificila in partea a doua a anului.

Scrisoarea FMI include si angajamentul Guvernului de a restitui treptat pensionarilor cota din contributiile sociale de sanatate retinute ilegal incepand cu 2011.