"Cred ca numirile le fac luni, dupa care ei organizeaza concursurile", a spus Ponta.

El a apreciat ca Directiile Regionale Antifrauda vor fi functionale cat mai repede si ca "sunt in line dreapta", adaugand ca regionalizarea ANAF este un prim test privind capacitatea administrativa la nivel de regiune.

"Directia Antifrauda este o idee de reforma a administratiei fiscale pe care n-a realizat-o nimeni in ultimii 20 de ani. Unul dintre jurnalisti pe buna dreptate spunea ca e un fel de DNA al Finantelor. Da, pentru ca Directia Antifrauda va fi complet independenta si politic si administrativ. Raspunde in fata mea ca prim-ministru. Are raspunderi si colaborare legala si directa cu Parchetul si cu serviciile de informatii, care au atributii in combaterea evaziunii fiscale si contrabandei", a spus Ponta.

El a aratat ca Directia Regionala pentru zona de nord-est a fost infiintata la Suceava, care este un judet de granita, un judet puternic din punct de vedere economic.

"Am considerat ca este foarte bine ca sediul directiei sa fie aici, evident cu competente pe toata regiunea de dezvoltare nord-est", a spus premierul.

El a mai declarat ca isi doreste ca Directia Antifrauda de la Suceava, responsabila pentru zona de nord a Moldovei, sa aiba rezultate in combaterea contrabandei si evaziunii fiscale.

"Trebuie sa strangem resurse la buget pentru a avea pentru spitale, pentru drumuri, pentru scoli, pentru manastiri, pentru tot ceea ce trebuie intretinut din banul public", a spus premierul.