"Am impresia ca Nicolaescu s-a implicat si in batalia de la PNL privind cine e mai liberal decat celalalt. Asa cum mi s-a prezentat mie, medicii de familie si tot ce inseamna asistenta ambulatorie ramane decontat de la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate. Deci, cand spui ca nu se mai da nimic la privat, este incorect. Pentru asistenta medicala de urgenta, zonei private i se deconteaza tot ce inseamna primul ajutor si transportul la spital, mai departe nu. Asistenta de urgenta ramane la stat ", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

In ceea ce priveste asistenta medicala spitaliceasa in cazuri precum nasterea, premierul a precizat ca cele mai grele interventii chirurgicale sunt efectuate in spitale publice.

"Acum, la orice spital privat, pentru anumite interventii, precum nasteri, Casa Nationala deconta 1.500 lei, restul pana la 8.000 lei platea omul din buzunar. Ideea este insa ca niciodata cineva care nu are venituri peste medie nu se duce, ca nu are cei 6.500 lei diferenta, si atunci saracul finanteaza cei 1.500 lei pentru bogat, dar niciodata nu beneficiaza de acel serviciu, ca nu va merge intr-un spital privat pentru o nastere sau o interventie usoara", a explicat premierul.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, afirma ca prin contractul-cadru care va intra in vigoare de la 1 martie va fi sistata finantarea din fondurile CNAS a unitatilor spitalicesti private si astfel spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare.

Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut, luni, ca masurile prezentate de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intre care eliminarea finantarii pentru spitalele private, nu au fost discutate in Guvern, el apreciind ca declaratia acestuia a fost "neinspirata".