"Vad ca adoptam in Guvern acte normative si, dupa aia, se publica altfel. Vreau sa trag un semnal de alarma foarte serios pentru toti ministrii: noi degeaba decidem in sedinta de guvern, ca ne conduc functionarii. Am in fata textul decis in Guvern: «Prin exceptie de la prevederile privind Codul Fiscal, cota de impozit de 85% pentru veniturile reprezentand sume compensatorii, cu ocazia incetarii contractului de munca, angajaților cu funcții de conducere si persoanelor care sunt numite in calitatea de membru in consilii de conducere din cadrul ASF si din cadrul autoritatilor care se reorganizeaza prin ordonanta de infiintare a ASF». Deci, asta am adoptat noi in sedinta de guvern, la Monitorul Oficial a mers altceva. Aveti mare grija, vreau sa si dam afara pe cine dintre functionari se crede mai destept decat Guvernul, dar sa stiti ca nu e un caz izolat: e valabil si in Secretariatul General al Guvernului, si la dumneavoastra. Vreau sa va conduceti ministerele, sa va faceti ordine, sa-i supravegheati si sa-i dati afara, ca Legea functionarului public permite, din pacate, sa faci o multime de gafe si tot sa ramai in functie, dar sunt convins ca exista si posibilitati legale de a-i sanctiona pe cei care ne pun in situatii penibile", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in cursul zilei de miercuri, Corpul de Control al Guvernului va efectua verificari privind modificarea deciziei Executivului de impozitare cu 85% a salariilor compensatorii pe care si le-au acordat membrii fostelor comisii care au format ASF, in conditiile in care din ordonanta aprobata de Executiv rezulta ca impozitul de 85% nu va fi aplicat doar pentru fostii membri ai comisiilor din comasarea carora a fost infiintata Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), ci inclusiv in mediul privat, pentru membrii consiliilor de administratie si de conducere, la incetarea contractului de munca inainte de termen.

"Vorbim de cele trei comisii care au existat pana la momentul la care s-au unit in ASF, si anume CSA, CNVM si Pensii Private. Acel impozit de 85% se aplica la cei care au facut parte din aceste trei comsiii si care si-au votat singuri 20 sau nu stiu cate zeci de salarii compensatorii. Asta am discutat in sedinta de Guvern, asta am aprobat", a spus Ponta.

La momentul ordonantei, Guvernul a anuntat ca aceasta impozitare de 85% va fi aplicata doar pentru platile compensatorii la care au dreptul fostii membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, dar forma ordonantei publicate in Monitorul Oficial dupa decizia Guvernului nu se refera la acesti fosti membri, ci la toti angajatii cu functii de conducere si persoanele care sunt numite in calitate de membru in consilii de administratie si consilii de conducere, de aici rezultand ca se aplica atat la nivelul intregului sector de stat - nu doar pentru membrii celor trei foste comisii - cat si pentru mediul privat.