In doar cateva ore, drumul national ce leaga Predealul de Rasnov a fost acoperit de zapada spre disperarea soferilor.

Chiar si cei care au plecat la drum pregatiti, abia au inaintat. Si pe Drumul National 1, intre Sinaia si Predeal, s-a asternut un strat gros de zapada si s-a circulat cu viteza redusa.

Aceasta iarna interminabila le face zile grele celor din zonele de munte.

Salvamontistii confirma ca la inaltimi mari ninge si viscoleste cu peste 80 de kilometri la ora de mai bine de o saptamana.

Vremea rea le face zile grele si oamenilor din nordul Moldovei, Harghita sau Covasna. Noaptea, minimele au coborat sub 0 grade, iar ziua s-au inregistrat cel mult 5.

De joi, la munte sunt asteptate din nou ninsori, asa ca riscul de avalanse in zonele situate la peste 1.800 de metri este enorm. Salvamontistii le cer turistilor sa nu paraseasca zona cabanelor, iar cei care doresc sa practice sporturile de iarna sa verifice la patrule stabilitatea stratului de zapada.

Daca la munte ninge, in zonele situate la joasa altitudine vine vijelia. Meteorologii au emis o informare, potrivit careia va ploua serios in sudul si in estul tarii, iar vantul va sufla cu peste 50 de kilometri la ora. Vijeliile ne vor da de furca pana vineri la pranz.

Cum e vremea?

Meteorologii anunta ca de miercuri noapte si pana vineri la pranz ploua in toata tara, iar vantul va bate cu putere, in rafale de pana la 50 de kilometri pe ora.

Potrivit unei informari emise, miercuri la pranz, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), de miercuri noapte si pana vineri la pranz va ploua "pe arii extinse", cantitatile de precipitatii urmand sa ajunga pana la 20-25 de litri pe metru patrat.

"La noapte (miercuri spre joi, n.r.) va ploua in regiunile sudice, apoi in cele sud-estice si estice", scriu meteorologii.

In aceste regiuni, vantul "va prezenta intensificari temporare, cu viteze la rafala de peste 50 de kilometri pe ora".

"La munte si, trecator, in sudul Banatului, estul Transilvaniei si nordul Moldovei vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare", se mai arata in informarea citata.