Conform documentului, in urmatoarele trei luni temperaturile vor fi apropiate de mediile lunare multianuale pe aproape intreg teritoriul Romaniei.

In luna martie, exceptie vor face unele zone din nord-vestul tarii, unde va fi mai frig decat normalul lunii, precum si unele din sud-est, unde va fi chiar mai cald decat mediile multianuale lunare.

Exceptiile lunii aprilie vor fi anumite zone din sud-vest, sud si centrul Romaniei, unde va fi mai frig decat normal, iar cele ale lunii mai vor fi in sud-vest, unde, in unele regiuni, va fi putin mai frig decat este normal in acea perioada.

Cantitatile de precipitatii vor fi si ele apropiate de normele climatologice lunare in urmatoarele trei luni in cea mai mare parte a zonelor tarii.

Totusi, in martie, in unele zone din centrul si nord-vestul tarii ar putea cadea cantitati de precipitatii peste mediile multianuale, iar in sud-vest sub normele climatologice ale lunii. In aprilie sunt asteptate precipitatii peste media lunara multianuala in centrul si estul tarii, iar in sud-vest sub valoarea de referinta.

In mai, singurele exceptii de la normal din punct de vedere al cantitatilor de precipitatii asteptate vor fi cateva zone din centrul tarii, unde ar putea ploua mai mult decat media lunara multianuala.