Operatiunea, care propunea, de asemenea, vanzarea unor oceane si lacuri, a fost oprita rapid de catre site-urile de licitatii online, a anuntat ONG-ul britanic Miscare pentru Dezvoltarea Mondiala, ONG-ul care a lansat initiativa.

Padurea amazoniana a fost scoasa la licitatie cu suma de 1,5 dolari, scrie AFP, preluata de Mediafax.

Despre tigrul din Sumatra, "vanzatorul" explica cum ca "deoarece este o specie pe cale de extinctie, chiar merita sa investesti. Isi va pastra valoarea, nu ratati aceasta oportunitate fabuloasa!".

"Vanzand situri naturale, dam curs punctului de vedere britanic conform caruia valoarea intrinseca a ecosistemelor poate fi cuantificata, ca le putem lua in proprietate, specula cu ele si, in final, vinde celui care are mai multi bani", a declarat Kirsty Wright, din cadrul ONG-ului.

"Economia verde, care se situeaza la loc de frunte pe agenda (summitului de la) Rio, este o perdea de fum ce acopera tentativele bogatelor tari industrializate de a privatiza natura", a subliniat Lidy Nacpil, coordonatoarea Miscarii in domeniile datoriei si dezvoltarii.

"Acest lucru va antrena o crestere a distrugerii mediului si va creste nivelele inegalitatii si saraciei", in timp ce "noi ar trebui sa punem oamenii inaintea profitului", a subliniat ea.