Si-au de impartit intre ei un milion de lei. Un barbat spune ca are 23 de bonuri castigatoare, in timp ce altul a pastrat chitantele dupa ce a pariat de 13 ori. N-a nimerit scorurile, dar se pare ca a castigat de la stat.

Deocamdata nu stim numarul total de castigatori. Visa a anuntat insa ca pe data de 7 februarie doar pe cardurile lor s-au efectuat peste 2000 de tranzactii intre 6 lei si 6 lei si 99 de bani. Daca punem si tranzactiile cash si cele cu carduri Mastercard putem ajunge cu usurinta la peste 5000 de bonuri castigatoare. Ramane de vazut cati le-au si pastrat.

Fondul total de premiere se ridica la 1 milion de lei, adica aproximativ 225.000 de euro. La 1.000 de castigatori premiul ar fi de 1000 de lei pe bon.

In schimb, la 5.000 de bonuri castigul pe bon coboara la 500 de lei. Sumele se impoziteaza bineinteles cu 16%. Fiscul va vira banii in conturile castigatorilor cel tarziu pe 2 iulie.

Un aradean a adunat peste 1.500 bonuri fiscale din gunoi: 23 sunt castigatoare la loterie

Un aradean de 43 de ani, care are sase copii si lucreaza doar doua luni pe an, cand construieste sobe de teracota, a adunat din cosurile de gunoi ale unor magazine peste 1.500 de bonuri fiscale, 23 dintre acestea fiind castigatoare la Loteria bonurilor fiscale, scrie Mediafax.

Constantin Lungu, de 43 de ani, este din satul aradean Firiteaz si s-a prezentat, marti, la Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) pentru a revendica anumite castiguri la Loteria bonurilor fiscale.

Seful AJFP Arad, Marius Draganescu, a declarat ca barbatul a prezentat, in original, nu mai putin de 23 de bonuri fiscale de cate 6 lei, emise in 7 februarie, castigatoare la Loteria bonurilor fiscale.

Seful AJFP Arad a spus ca, in judet, pana marti dupa-amiaza, au fost inregistrate 71 de bonuri fiscale castigatoare, dar numai Constantin Lungu a depus mai multe, restul persoanelor care s-au prezentat pentru a revendica premii avand cate un bon.

"De cand a fost doar in discutii loteria, eu am inceput sa adun bonuri. Am strans peste 1.500, majoritatea aruncate la iesirea din magazine de catre alti cumparatori. Le-am adunat din cosurile speciale unde se aruncau, chiar daca altii se uitau cu mirare", a povestit aradeanul.

Barbatul spune ca in momentul in care a fost decisa organizarea loteriei a mers la magazine si a cerut la casa bonurile lasate de catre cumparatori. "Le-am cerut vanzatoarelor bonurile si s-au uitat ciudat, au spus ca nu va fi nimic de concursul asta. Seara de seara mergeam la magazine si adunam bonurile lasate de clienti. Eu ma gandeam ca unul tot va fi castigator, dar nu am crezut ca o sa am norocul sa am 23 de bonuri castigatoare. Sper sa primesc premiu pentru fiecare din ele, pentru ca asa ar fi corect", spune aradeanul.

Peste 2.000 de romani au facut cumparaturi de 6 lei pe 7 februarie doar cu carduri VISA

Detinatorii de carduri Visa emise in Romania au realizat pe 7 februarie peste 2.050 de tranzactii cu cardul in valoare de 6 - 6,99 lei fiecare si ar putea fi astfel castigatori la loteria bonurilor fiscale, prin care se ofera premii in valoare totala de un milion de lei.

Pentru a-si revendica premiile, castigatorii trebuie sa depuna bonul fiscal, in original, la orice unitate teritoriala a ANAF, impreuna cu o copie a actului de identitate sau a pasaportului si o cerere scrisa. Valoarea totala a premiilor, de un milion de lei, se va imparti in mod egal intre toate persoanele care solicita si indeplinesc conditiile loteriei bonurilor fiscale.

"Visa a sprijinit aceasta masura, implementata cu succes si pe alte piete din Europa, precum Croatia, Slovacia si Portugalia, care se confrunta cu problema evaziunii fiscale la scara larga. Rezultatul primei extrageri ne confirma faptul ca romanii platesc cu cardul si sume mici, cum ar fi cumparaturi de 6 lei", a declarat intr-un comunicat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Prima extragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a avut loc a doua zi de Paste, in data de 13 aprilie, fiind luate in considerare toate bonurile emise in perioada 2 februarie - 28 martie, pentru cumparaturile platite cu cardul, bonuri de masa sau numerar.

In urma extragerii, sunt castigatoare bonurile fiscale in valoare de 6 lei emise la 7 februarie.

Persoanele care au bonuri castigatoare isi pot revendica premiile in maxim 30 de zile de la data extragerii. Plata castigurilor va fi facuta de Ministerul Finantelor in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.