"Avem un proiect, cel al senatorului Cristian Topescu. Am incercat sa facem hipodromul pe o latura a Lacului Vacaresti, dar nu am reusit. Am identificat cateva terenuri care apartin statului, situate la cativa kilometri de Capitala, langa autostrada A2", a sustinut Sorin Oprescu, care a precizat ca cel mai probabil hipodromul va fi finalizat in cea de-a doua jumatate a mandatului de edil sef al Capitalei.

Intrebat unde anume este situat terenul si care este suprafata acestuia, Oprescu a afirmat: "Nu vreau sa spun care si unde sunt terenurile pentru ca acestea sa nu dispara", potrivit Mediafax.

Totodata, primarul general a mai spus ca pentru darea in folosinta a unui asemenea obiectiv este necesara si o linie de transport in genul trenurilor supraterane cu care cetatenii sa poata ajunge intr-o durata scurta de timp la hipodrom.

La inceputul secolului trecut, in Baneasa, pe terenul unde e Aeroportul "Aurel Vlaicu", s-a ridicat un hipodrom. Incepand cu 1875, Bucuresti a avut un Jockey Club national, al carui presedinte a fost Regele Carol I.

In 1905, arhitectul I. Berindey a ridicat constructia Hipodromului Baneasa, caruia i s-au alocat 60 de hectare de teren pentru pistele de galop si de trap, pentru tribune, restaurante, grajduri, dependinte, anexe. In 1960, s-a disputat ultimul derby, hipodromul a fost apoi mutat la Ploiesti, fiind desfiintat odata cu colectivizarea din 1962.