"Am spus de patru ani si spun in continuare: nu este elegant, nici echitabil ca oameni care au venituri de peste 20-25 de milioane (de lei vechi, n.r.) pe membru de familie sa plateasca subventionat gigacaloria. In schimb, deblochez o suma intreaga de bani din subventie pentru mai multi oameni care au nevoie", a spus Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Primarul Bucurestiului a declarat ca a cerut ANAF lista cu veniturile bucurestenilor, insa institutia nu a dat pana acum niciun raspuns. 

"As vrea sa aplic hotararea chiar de anul asta. Cand primesc lista de la ANAF, o trec prin CGMB ca hotarare si lumea sa poata sa plateasca. Nu fac discriminare, cat e vorba de mai multi oameni care beneficiaza de sprijinul acesta", a precizat Sorin Oprescu. 

Edilul a explicat ca in prezent toti bucurestenii, indiferent de veniturile lor, platesc 170 de lei pe gigacalorie, in timp ce restul sumei, pana la 328 de lei, este achitat de catre Primarie. 

"Ca sa pot obtine mai multi bani pentru mai multi oameni si sa ii fac sa nu mai plateasca 170 de lei, ci sa plateasca 150 sau 140, atunci ma adresez acestora (cu venituri de 2.000-2.500 de lei, n.r.) spunandu-le ca, avand bani, ei pot sa-si plateasca caldura", a explicat Sorin Oprescu ratiunea propunerii sale. 

Sorin Oprescu declara, in 13 septembrie, ca bucurestenii vor plati acelasi pret ca si anul trecut pentru gigacalorie, desi se estimeaza o crestere de aproximativ cinci la suta a pretului acesteia, din cauza scumpirii gazului.