Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al PMB, Intalnirea a avut ca scop prezentarea proiectului "Inchidere Inelul Median de circulatie la Zona Nord-Autostrada Urbana-tronson Lacul Morii-Soseaua Colentina", in forma finala aprobata de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), precum si identificarea solutiilor optime de finantare.

Astfel, primarul general Oprescu a aratat delegatiei chinize condusa de Song Debin, senior manager al CCCC International, ca municipalitatea este interesata sa demareze aceasta lucrare complexa in parteneriat public privat, astfel incat Bucurestiul sa dispuna, cat mai curand, de infrastructura moderna, iar partenerii sa-si recupereze investitia in conditii optime.

Primarul general a subliniat ca prezenta reprezentantilor bancii, care are disponibilitatea de a finanta acest proiect, China Developement Bank, reprezinta o dovada de seriozitate a partenerilor prezenti la intalnire.

"China Communication Constructions Company Limited este interesata de finantarea acestui proiect de o lunga perioada de timp. Avand in vedere acest lucru, ne dorim sa concretizam aceasta investitie. Avem experienta bogata in privinta proiectelor realizate in parteneriat public privat si avem si sprijinul Guvernului chinez si al bancilor", a spus Song Debin.

El a mentionat ca, in luna aprilie, in China, s-a decis acordarea mai multor credite pentru dezvoltarea Europei Centrale si de Est, zece firme de stat fiind invitate pentru a discuta aceasta colaborare, printre care si CCCC Limited.

Managerul CCCC International a mai anuntat ca a fost deja initiata procedura de analiza a documentatiei primite, urmand a transmite PMB propunerea China Communication Constructions Company Limited privind realizarea proiectului "Inchidere Inelul Median de circulatie la Zona Nord-Autostrada Urbana-tronson Lacul Morii-Soseaua Colentina".

Potrivit sursei citate, China Communication Constructions Company Limited este una dintre companiile de top in domeniul design-ului si constructiei de autostrazi si poduri, cu 81 de filiale in 70 de tari.