Daca intram pe profilul Pietei Transilvania, aflam ca pepenii costa 1,5 lei kilogramul, nectarinele 5 lei, prunele 2,3 lei kilogramul sau merele golden 2,4 lei un kilogram.

Oferta continua cu legume: cartofii pot fi cumparati cu 1,5 lei kilogramul, rosiile cu 2,5 lei, castravetii cu 2 lei, ardeiul capia cu 3 lei kilogramul sau vinetele cu 2 lei kilogramul.

Acest demers nu este chiar ceva nou sub soare. Dupa modelul grasunului de Craciun comandat online, in primavara aceasta si mieii au behait de zor prin spatiul virtual. Pentru domnii de la oras care n-au avut chef sa mearga la piata si sa se tocmeasca, ciobanii mai rasariti si-au postat marfa pe net.

Piata Transilvania pare sa fi luat-o cumva inaintea autoritatilor, care vor sa implementeze un sistem numit “Observatorul preturilor”, prin care preturile din magazine sa fie publicate pe Internet sau in locurile cu trafic aglomerat, pentru a-i face, poate, pe comercianti sa nu mai practice preturi mai mari in anumite zone. Asta fara a interveni in decizia comerciantilor de a-si stabili preturile sau a consumatorilor de a alege un anumit magazin.