Nu folositi aceeasi parola pentru mai multe conturi pe internet! Hackerii atat asteapta !
Primul sfat la indemana oricui este banalul: "Utilizati parole diferite!", potrivit unui articol publicat de The Wall Street Journal. "Daca folosesti aceeasi parola pentru toate site-urile web pe care le frecventezi, nu esti singurul. Dar nu este cea mai sigura abordare!"! Asa isi incep articolul jurnalistii prestigioasei publicatii!
Ei citeaza un studiu al firmei Trusteer, care arata ca 73% dintre persoanele care utilizeaza servicii online bancare folosesc aceeasi parola pentru conturile lor financiare si pentru cel putin unul dintre cele nefinanciare!
Studiul Trusteer noteaza ca site-urile nefinanciare sunt de obicei mult mai putin sigure decat cele ale bancilor.
Daca ati folosi parole diferite la login pentru fiecare dintre site-urile folosite ar fi ideal, chiar daca nu este intotdeauna o dorinta realista, mai spun jurnalistii The Wall Street Journal.
Deci, luati in considerare crearea a cel putin trei parole pentru diferite grupuri de site-uri web, puncteaza Amit Klein, autorul studiului Trusteer.
Astfel, ar trebui sa folositi o parola pentru institutiile financiare, inclusiv banci si firme de brokeraj, cate una pentru site-urile magazinelor si ale retailerilor online, precum si, dupa caz, pentru site-urile celelalte nefinanciaare, din care majoritatea "transporta" informatii legate de identitatea ta, cum ar fi site-urile retelor sociale.
Cea de-a treia parola ar trebui utilizata pentru site-urile care nu nevoie de informatii sensibile din punctul de vedere al utilizatorului, cum sunt cele de divertisment sau de stiri.
Ca sa nu va fie teama ca veti uita cele trei parole sau modul cum vi le-ati impartit intre cele trei directii, ati putea folosi
programe de calculator pe care parolele se pastreaza in acelasi loc. Acestea sunt o optiune viabila, comenteaza Stephane Fymat, vicepresedinte de management de produse si de strategie la Passlogix, o firma de software.
El avertizeaza insa ca intotdeauna exista riscul ca o parola simpla pentru programul respectiv sa poate fi sparta.
Nu tineti parolele intr-un document de pe un PC, adauga acesta, sau de pe dispozitive mobile, care sunt chiar mai usor de pierdut, furat sau accesat de catre altii!
Pe acelasi subiect: