"Ziua Sigurantei pe Internet", un eveniment organizat anual in luna februarie, incearca sa traga un semnal de alarma. Mai ales astazi, cand tinerii au acces liber la Internet si, fara sa cunoasca exact cum functioneaza site-urile si care le sunt drepturile, ajung sa-si inregistreze pe un server fotografii, dar si informatii personale. O miscare gresita, spun specialistii in IT.

"Orice incarci pe Internet este stocat pentru o perioada foarte lunga si este extrem de dificil sa mai stergi vreodata acele informatii", avertizeaza Magnus Kalkuhl, analist IT.

De exemplu, o populara retea a ajuns la peste 350 de milioane de utilizatori, care afiseaza fotografii si date personale. Si asta fara sa se stie ca, peste cativa ani, toate aceste date vor fi in continuare pe Internet, cu sau fara voia lor, atat timp cat se va gasi un "binevoitor" care sa faca si o copie.

"Daca cineva incarca fotografii personale, trebuie sa fie constient ca acestea sunt publice", explica Magnus Kalkuhl.

Niciun domeniu nu este ferit de virusi, avertizeaza specialistii, mai ales ca si acestia tin pasul cu tehnologia.

"Utilizatorii care fac tranzactii online ar trebui sa tasteze adresa bancii manual si sa fie siguri ca au un program antivirus instalat pe computer, pentru ca unii virusi sunt construiti pentru a astepta ca anumite persoane sa se inregistreze online", mai spune Kalkuhl.

Asadar, gandeste-te bine inainte de a pune ceva pe Internet, pentru ca s-ar putea sa nu-ti placa sa afle si... stranepotii!

Top 10 parole de evitat pe Internet! Citeste cateva sfaturi utile pentru crearea unei parole puternice!