Societati comerciale controlate sunt suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul achizitiilor intracomunitare, precizeaza Politiei Capitalei.

Controalele sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul Serviciilor de Investigare a Fraudelor - Sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 si 6 Politie.

Potrivit sursei citate, in noaptea de vineri spre sambata, a fost organizata, de asemenea, o actiune in punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pe ruta Giurgiu - Bucuresti, care a vizat identificarea mijloacelor de transport utilizate de cei in cauza pentru introducerea in tara de legume, fructe, marfuri congelate si materiale de constructii.

Persoanele implicate in aceasta activitate infractionala au folosit pe circuitele comerciale mai multe firme "fantoma", in scopul sustragerii de la plata obligatiilor datorate bugetului general consolidat al statului, o mare parte din profitul ilicit astfel obtinut fiind transferat in afara tarii, prin sisteme de tip money online, potrivit politistilor.