Pare greu de crezut, dar in acest oras barbatii taie lemne sau dau zapada pentru o singura paine. In cele trei magazine saracacioase de la parterul unor blocuri intra cativa clienti pe zi. Banii de hartie nu prea se vad. Aici totul se cumpara, daca se mai poate, pe datorie. Saraci lipiti, unii dau banuti adunati o saptamana intreaga. Paginile de pe caiete sunt pline si nerecuperate.

Femeile isi amintesc cu nostalgie cand, pe vremea lui Ceausescu, barbatii veneau acasa de la mina cu 5-6000 de lei. Acum, in multe case, frigiderele, intotdeuna goale, s-au transformat in depozite. Ca sa faca economie, unele femei gatesc pe soba din baie.

In acest oras in care aproape te usuci pe picioare, unii recunosc deschis ca fura ca sa nu moara de foame.
 
La fel ca toti localnicii din Aninoasa, Nicoleta cauta in fiecare zi de lucru. Atunci cand reuseste sa gasesca o familie la care sa mearga pentru curatenie, primeste un borcan de zacusca sau o bucata de carne. Spune ca nu manaca ea, ci le da celor trei copii ca sa poata merge la scoala.
 
De cand saracia a cuprins intregul oras, nici primaria nu o duce mai bine. A primit o somatie pentru un credit luat in 2007.
In plus, pentru ca nu au de unde, oamenii nu-si platesc taxele si impozitele.
 
La Aninoasa, media de varsta este de peste 45 de ani. Tinerii au fugit fara sa se uite in urma, la un oras in care disperarea te macina incet, cu ranjetul ingrozitor al saraciei.