Un avion al companiei Air France care venea de la New York si il transporta pe Dominique Strauss-Kahn a aterizat duminica, in jurul orei 7.05 (8.05, ora Romaniei), pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle, a anuntat anterior o sursa aeroportuara, citata de AFP.

Strauss-Kahn s-a imbarcat sambata seara, la New York, la bordul cursei AF017 cu destinatia Paris-Charles-de-Gaulle, care a aterizat la ora 0.07 (8.05, ora Romaniei), a declarat pentru AFP aceasta sursa.

La 14 mai, Strauss-Kahn a fost arestat pe aeroportul JFK din New York, dupa ce a fost denuntat de camerista Nafissatou Diallo, originara din Guineea, care il acuza ca a violat-o la hotelul Sofitel din Manhattan.

Justitia americana a anuntat in 23 august ca abandoneaza procedura penala impotriva lui Dominique Strauss-Kahn, datorita lipsei de credibilitate a declaratiilor cameristei.

In acest interval, Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la sefia FMI, fiind inlocuit cu fostul ministru de Finante francez, Christine Lagarde.

Presa franceza a speculat, la momentul arestarii lui Strauss-Kahn, ca totul este o inscenare care sa salbeasca din puterea pe care acesta o avea in fruntea unei institutii cu rol cheie in salvarea tarilor cu dificultati financiare, cauzate de criza economica.

Alte voci au speculat ca atacul ar fi fost orchestrat de catre presedintele francez Nicholas Sarkozy, amenintat de notorietatea tot mai mare a lui Strauss-Kahn, care se pregatea sa-si anunte candidatura la presedintie, la alegerile de anul viitor.