O ambulanta care trecea prin zona si mergea la un alt caz a fost solicitata sa opreasca, insa echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe Cassani.

Potrivit reprezentantilor ambulantei, Matteo Cassani a decedat la impactul cu solul.

Politisti de la Serviciul Omoruri si criminalisti fac cercetare la fata locului si vor audia mai multe persoane in cadrul anchetei. Zona din fata cladirii Enel a fost izolata, pentru ca anchetatorii sa poata ridica probe.

Trupul neinsufletit al lui Matteo Cassani a fost dus la Institutul National de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei.

Matteo Cassani era director general al Enel Energie Muntenia si Enel Energie, avea 42 de ani si absolvise Universitatea Politehnica din Milano.

Intr-o informare transmisa presei, Enel a anuntat ca Matteo Cassani si-a pierdut viata intr-un accident ale carui circumstante nu se cunosc.

“Nu cunoastem circumstantele acestui accident. O investigatie a autoritatilor este in curs de derulare. Matteo Cassani a fost un excelent profesionist, care lucra de zece ani in Romania, ocupand diverse pozitii de conducere in cadrul companiei noastre. Un om respectat de toti colegii si apreciat de clienti si de intreaga comunitate de business. Prioritatea noastra in acest moment este sa fim alaturi de familie si colaboratorii sai apropiati. Speram ca intreaga presa sa respecte intimitatea persoanei implicate si sa nu speculeze pe acest eveniment nefericit”, a transmis filiala din Romania a grupului italian.

Enel vrea sa iasa de pe piata din Romania

Grupul italian Enel, compania de utilitati cu cele mai mari datorii din Europa, a anuntat in aceasta vara ca a decis sa vanda active in valoare de peste 4 miliarde de euro pana la finalul acestui an, pentru a reduce nivelul datoriei si pentru a-si pastra ratingul pentru investitii.

In Romania, unde Enel detine o treime din piata distributiei de energie, grupul vrea sa vanda 64,4% din Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Energie, precum si 100% din compania de servicii Enel Romania (detinuta prin Enel Investment Holding BV).

Directorul general al grupului, Francesco Starace, spunea, in octombrie, ca procesul de vanzare a activelor din Romania este intr-un stadiu avansat si ca State Grid Corporation of China, cea mai mare companie de stat de utilitati din lume dupa venituri, s-a aratat interesata sa cumpere operatiunile de distributie si vanzare din Romania.

Potrivit lui Starace, in urma vanzarii operatiunilor din Romania si Slovacia, datoriile grupului vor fi reduse la 37 miliarde de euro in decembrie 2014, de la peste 44 miliarde de euro anul trecut.

Compania de stat Nuclearelectrica a anuntat, in septembrie, ca analizeaza posibilitatea de a cumpara o parte dintre operatiunile Enel in Romania, insa nu a inaintat inca nicio oferta, decizia urmand sa fie discutata de catre actionari.

Pe de alta parte, Luca D'Agnese, fostul sef al operatiunilor din Romania, declara recent ca grupul italian ar putea renunta la vanzarea activelor din Romania, daca reuseste sa incheie alte tranzactii prin care sa-si reduca datoriile.

Companiile Enel din Romania au inregistrat anul trecut venituri de 1,12 miliarde de euro si profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 289 milioane de euro.