"Au fost adoptate in Comisie amendamentele liberale la Codul Fiscal, prin care se desfiinteaza impozitul minim, asa-numitul ‘impozit forfetar’ si se reduce TVA in domeniul constructiilor la 5%", a declarat, vicepresedintele Comisiei, Daniel Chitoiu, citat de Mediafax.

Un alt amendament al PNL acceptat vizeaza modificarea articolului 140 din actul normativ, in sensul stabilirii TVA de 5% si pentru livrarea de locuinte noi, inclusiv terenurile pe care vor fi construite locuintele.

"In afara de amendamentele PNL, a mai fost adoptat un amendament propus de PSD de reducere la 5% a cotei TVA la produsele alimentare, modificarea fiind facuta la acelasi articol la care am facut noi amendamentul cu constructia de locuinte, pe langa prevederea cu livrarea de locuinte noi", a mai spus Chitoiu.

Modificarile introduse in Codul Fiscal de catre membrii Comisiei de buget-finante vor fi discutate si in plenul Camerei Deputatilor. In cazul in care legea primeste votul deputatilor in plen, aceasta va fi aplicata, avand in vedere ca aceasta camera este decizionala.

Modificarile operate recent de Guvern la Codul Fiscal, dintre care cea mai importanta este majorarea TVA-ului la 24%, vor intra in vigoare de la 1 iulie, avand in vedere ca acestea au fost introduse printr-o ordonanta de urgenta care a fost deja publicata in Monitorul Oficial.