Darius Valcov a aflat ca va fi arestat la domiciliu, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere, el asteptand decizia instantei acasa, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Finantelor a stat in Arestul Politiei incepand de miercuri seara pana joi, la ora 13.00, cand a fost adus la ICCJ. Dupa aproximativ cinci ore petrecute in sala de judecata, unde au fost dezbateri pe marginea propunerii DNA de arestare preventiva a lui Valcov, fostul ministru a parasit sediul instantei supreme.

Darius Valcov a fost incarcerat dupa ce Senatul a avizat cererea DNA de retinere si arestare a sa.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie il acuza pe Darius Valcov de trafic de influenta, dupa ce el ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

in acelasi dosar, DNA a cerut Senatului un nou aviz, marti, pentru arestarea lui Valcov, acesta fiind suspectat si ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Procurorii sustin ca aceste firme erau detinute de Valcov, dar erau administrate prin interpusi.

Potrivit DNA, Darius Valcov ar fi obtinut, astfel, mai multe bunuri, intre care trei lingouri de aur, care cantaresc in total trei kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau si o pictura pe lemn, inscriptionata Aurel Acasandrei, precum si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei. Anchetatorii sustin ca banii si bunurile au fost depozitate intr-un seif.

Surse judiciare au declarat ca seiful in se afla in casa deputatului PSD Daniel Barbulescu, prieten al fostului ministru al Finantelor.

Aceasta a doua cerere formulata de DNA in cazul lui Valcov va intra in perioada urmatoare in circuitul parlamentar.

Darius Valcov i-a inaintat, in 15 martie, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, dar Ponta a precizat, initial, ca acesta va ramane ministru pana la finalizarea noului Cod Fiscal. Dupa ce DNA a anuntat ca cere arestarea lui Valcov, premierul a anuntat ca a aprobat demisia lui si ca va prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru portofoliul Ministerului Finantelor. Vineri, dupa ce a discutat cu premierul, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a luat act de demisia lui Darius Valcov si cel prin care premierul Victor Ponta a preluat interimatul la Ministerul Finantelor.