Dintre acestea, circa un sfert dintre tranzactii vor fi realizate pe site-urile de reduceri. „In acest moment, site-urile de reduceri reprezinta motorul pietei de plati online cu cardul, deoarece aceste platforme inregistreaza un ritm de crestere a numarului de tranzactii de 10% de la o luna la alta. Daca in primele patru luni s-au inregistrat peste 250.000 de tranzactii, pana la sfarsitul anului apreciez ca numarul platilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depași 850.00 de tranzactii”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Vezi si: Unde gasesti megareduceri de 80% la haine, cosmetice sau chiar servicii auto?

In conditiile in care compania proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri, in acest an reprezentantul companiei estimeaza ca va intermedia prin serviciul mobilPay peste 750.000 de tranzactii pe aceste platforme. „Platile pe site-urile de reduceri reprezinta intre 40 și 50% in totalul tranzactiilor procesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzactiile pentru ceilalti clienti ai nostri, precum Vodafone, Okazii sau eMag”, a explicat Eram.

Care este valoare medie a unei tranzactii cu cardul

Reprezentantul Netopia Sistem estimeaza pentru acest an o crestere in volum de peste 50% la nivelul intregii piete de plati online cu cardul, la un total de circa 3,6 milioane de plati, in conditiile in care volumul pietei in 2010 s-a ridicat la peste 2,4 milioane de tranzactii.

Valoare medie a unei tranzactii s-a ridicat la 20 de euro. De asemenea, de la inceputul anului se observa si o crestere de 50% a valorii medii a unei tranzactii realizate pe site-urile de reduceri, de la 10 euro in luna decembrie a anului trecut, la 14 euro la sfarsitul lunii aprilie.

Vanatoare online de megareduceri: Unde gasesti DISCOUNTURI DE 80-90% tot timpul si la orice?

Google a lansat un serviciu de reduceri concurent cu Groupon  

Numarul cardurilor active a scazut in primul trimestru cu 619.815 unitati, la 10,58 milioane de carduri, nivelul minim inregistrat dupa luna martie 2008, desi valoarea tranzactiilor a crescut comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor publicate de BNR.