Tranzactiile online au crescut cu 27 de procente anul trecut, fata de 2009. Romanii au platit mai mult cu cardul in supermarketuri, farmacii sau magazine, potrivit unui studiu al BCR.

Toate bancile de pe piata romaneasca au astfel de produse, pe care le poti folosi la cumparaturi. In plus, institutiile bancare au parteneriate cu diverse magazine din tara. Asadar, cardurile de credit ale acestor banci au dobanzi mici. Iar pentru a nu plati unele dobanzi, poti sa cumperi produsele in rate.

De pilda, Bonus Card-ul de la Garanti Bank, are o dobanda anuala efectiva de 46,7%. Platesti un comision de administrare, in valoare de 40 de lei, o singura data pe an. Mai mult, ai o perioada de gratie de 50 de zile. Insa, daca vrei sa scoti bani de pe card, achiti un comision de 1% din suma retrasa plus inca 5 lei.

Cardul Avantaj al celor de la Credit Europe are si el o perioada de gratie de 45 de zile si o dobanda anuala efectiva de 20,16%. Totodata, exista si o taxa de administrare anuala, in valoare de 45 de lei.


Si BRD are o oferta interesanta pentru cumparaturile online. Cu serviciul e-Commerce, pe care il poti activa gratuit, daca ai deja un card BRD (emis sub sigla Mastercard sau VISA), comanzi tot ce vrei, cand vrei, la magazinele partenere din tara sau strainatate. In plus, in perioada 10 martie – 10 mai, banca organizeaza si un concurs, pentru cei care platesc macar o data cu cardul. Care este miza? 5 ipad-uri si 5 iphone-uri. Mai multe detalii gasesti aici.

Cu ce noutati vine Raiffeisen Bank, de pilda? Institutia bancara a extins programul „Multishop rate fara dobanda” si pentru cumparaturile facute pe Internet, in magazinele virtuale partenere. Adica, detinatorii cardurilor de cumparaturi Raiffeisen Bank pot plati, acum, in rate fara dobanda si pe internet.  

„Introducerea acestei optiuni si pentru cumparaturile on-line permite celor care au un card de cumparaturi Raiffeisen Bank, plata in rate pe internet, fara nici o dobanda sau comision. In acelasi timp, detinatorii magazinelor virtuale care folosesc serviciile Raiffeisen E-Commerce, au posibilitatea sa-si dezvolte afacerea”, explica directorul de carduri al Raiffeisen Bank, Titi-Aurelian Stoenescu.

Mai exact, iti cumperi ce vrei de pe internet, din magazinele partenere ale bancii (eMAG, MediaGalaxy, Altex) si platesti in 3, 4, 5, 6, 9 sau 12, fara nici un fel de dobanda.

Printre partenerii Raiffensen se mai numara retele comerciale Domo, B&B Collection, magazinele Cellini, Musette, Bigotti, Intersport, Clinica Medicala Medicover, agentiile de turism Prestige Tours si Perfect Tours.

Peste 300.000 de persoane au astfel de carduri de credit, potrivit reprezentantilor Raiffensen Bank.

Citeste si despre cardurile de credit cu dobanda zero.