Spre exemplu, studentii care isi fac card la Raiifensen Bank, au sansa de a castiga o excursie prin toata Europa. In joc sunt doua astfel de premii, care constau in cate 1.500 de euro si un permis de tren cu calatorii nelimitate timp de 22 de zile in 30 de tari europene, valabil pentru doua persoane.

La concursul valabil in perioada 15 martie 2011 – 10 iunie 2011 participa toti cei care isi fac un studentocard, un card de debit oferit gratuit studentilor. Taxa de emitere, comisionul lunar de administrare si comisionul de retragere sunt 0. In plus, studentii au acces gratuit si non-stop la Internet Banking prin Raiffeisen Online.

Castigatorii pot folosi permisul in Franta, Marea Britanie, Elvetia, Austria, Germania, Spania, Portugalia, Grecia si Italia, iar in ultimele doua state permisul poate fi folosit si la traversarile cu feribotul.“Este vorba despre planificarea unei excursii fara sa existe o destinatie precisa, fiecare isi poate face propriul traseu prin Europa asa cum doreste. In acelasi timp este insa si un exercitiu de educatie financiara. Studentii vor trebui sa isi planifice un buget pentru calatoria lor: cat vor putea cheltui si pe ce anume”
, a spus  directorul de management al , Raiffeisen Bank, Magda Sandulescu.

Si Libra Bank are in desfasurare o campanie in perioada 15 martie-15 mai 2011, in care le ofera tuturor posesorilor de carduri eva.ro, la fiecare 99 lei cheltuiti, posibilitatea de a castiga o vacanta de 2 persoane la Milano si 500 euro bani de shopping.

Tototdata, cardul eva.ro se poate obtine fara costuri de emitere si are reduceri de pana la 50% la cumparaturile din peste 600 de locatii. 

Cu ce isi mai momeste Libra Bank clientii? Cu un voucher de 3.000 de euro si alte cinci vouchere de 400 de euro pentru servicii de chirurgie estetica. Ca sa ai cat mai multe sanse de castig, trebuie sa faci cat mai multe tranzactii cu cardul Libra Bank.

Si Bancpost are o campanie asemanatoare, desfasurata in perioada 15 martie – 15 iunie. Miza? Trei excursii de doua persoane la Londra, Roma sau Paris. Conditia pe care trebuie s-o indeplinesti? Sa achizitionezi in aceasta perioada cel putin trei produse de retail. Mai concret, sa-ti cresti economiile din contul Bancpost (cont curent, cont de economii, depozit, card de credit etc.) cu cel putin 100 de euro (minim 1000 de euro in cazul conturilor de economii), suma pe care trebuie s-o detii in cont la finalul campaniei.

Alte banci sunt ceva mai practice si isi scutesc clientii de la plata unor servicii. De pilda, BCR are o campanie, care dureaza intre 7 martie si 1 iunie, in care isi scutesc clientii de plata taxei de poluare la achizitia de automobile cu motoare EURO 5, cu o capacitate cilindrica de pana la 2,5 litri. Taxa este platita de BCR Leasing.

In plus, pe durata promotiei, BCR Leasing le ofera clientilor CASCO GRATUIT timp de sase luni si reduceri RCA de pana la 20%. Ofertele sunt valabile pentru contracte de leasing cu durata intre 36 si 60 de luni.

„Sprijinim activ achizitionarea masinilor noi, cu grad redus de poluare, si consideram ca misiunea noastra, ca organizatie implicata in viata comunitatii, este sa contribuim la constientizarea de catre consumatorii nostri a importantei pe care o are protejarea mediului, mai ales in aglomerarile urbane“, a spus directorul general al BCR Leasing, Bogdan Speteanu, intr-un comunicat al institutiei de credit.

Alpha Bank a lansat si ea o campanie prin care clientii care vor sa obtina un credit cu "Prima Casa 3", primesc contravaloarea evaluarii imobilului, daca recomanda acelasi tip de finantare unui client nou.

Campania se termina la finalul acestei luni, iar de oferta se pot bucura doar primii 100 de clienti, care recomanda creditul Alpha Housing Prima Casa, unui client nou. Acestia vor beneficia din partea institutiei financiare de plata serviciului de evaluare, in limita a 100 euro.
 
Carpatica are servicii gratuite pentru tinerii intreprinzatori, in programul de stimulare a economiei, lansat de curand de Guvern. Primele 50 de companii, care se incadreaza in conditiile prevazute de OUG nr. 6/02.02.2011 si care se prezinta la orice unitate Carpatica, pentru a-si deschide un cont, beneficiaza de o serie de conditii preferentiale, si anume: o lei pentru comisionul de deschidere a contului, cel de administrare (pentru conturile deschise in euro) si incasarile efectuate prin conturile curente in lei.

Care dintre promotii ti se pare mai interesanta? Scrie-ne parerea ta despre ofertele institutiilor financiare in sectiunea de mai jos.