Pentru o donatie de 100 de lei, puteti avea propriul delfin in Marea Neagra. In schimbul donatiei, primiti un certificat de adoptie. In schimb, pentru a adopta delfinul pe viata, veti plati 500 de lei.

Dan Dobre, de exemplu, vesnic indragostit de mare, este proaspatul tatic al unui exemplar din Marea Neagra. "Il cheama Ariel, este pe undeva pe aproape. Sunt incantat sa am asa un fiu de isprava ca el. Ii doresc sa nu ajunga in plasele pescarilor si, probabil, voi mai adopta inca unul, de data asta o fetita", povesteste acesta.

Alti cinci oameni i-au urmat exemplul.

Marian Puiu, coordonatorul proiectului ONG Mare Nostrum explica mai bine conceptul adoptiei: "Va puteti vedea delfinul cu ajutorul catalogului de fotoidentificare. Pana in momentul de fata pentru 2013 avem identificati 18, deci va puteti alege oricare dintre cei 18 delfini, iar prin intermediul acestui catalog il puteti vedea de la an la an."

Fondurile stranse in urma incheierii acestor certificate de adoptie vor fi investite in montarea unor dispozitive acustice pe plasele pescarilor. Dispozitivele emit ultrasunete care ii avertizeaza pe delfini de pericol. Un asemenea echipament costa 100 de euro si poate salva vietile a mii de mamifere. Numai anul trecut, pe intreg litoralul romanesc al Marii Negre, peste 100 de delfini au sfarsit in plasele pescarilor.