Cristina Constantinescu, angajata a firmei de insolventa ZRP a lasat biroul luxos din Bucuresti de cateva luni pentru a lucra la ferma de vaci din Adunatii Copaceni. Pentru ca sunt putini angajati a fost nevoita sa faca de toate. Astazi, de pilda, a reusit sa gaseasca un camion de siloz de la o ferma din apropiere.

Din birou, direct la coada vacii vin des si alti avocati, care spun ca s-au implicat in special pentru ca firma intrata in faliment nu mai avea bani pentru furaje, asa ca animalele au devenit clienti de prioritate zero pentru avocati.

Cei peste 1.000 de clienti ai firmei de avocatura, adica animalele din ferma, nu au nevoie de consultanta juridica, ci de mancare. Asa ca avocatii au investit 250 de mii de euro in furaje pentru ca vacutele sa nu moara de foame.

Avocatii au reusit sa salveze de la moarte animalele, printre care 100 de vitelusi, dar urmeaza o iarna dificila si foarte putina furaje pentru vacute. 500 dintre ele, de rasa Holshtein, se mulg in prezent, insa dau doar jumatate din cantitatea normala de lapte: doar 15 litri. Asa se face ca ferma isi acopera doar 80 la suta din cheltuieli.

Ca sa nu trimita vacutele la abator, avocatii incearca sa vanda ferma. Ca sa gaseasca investitori au taiat din pret aproape un milion de euro, asa ca ferma costa acum aproape 5 milioane de euro.