Un motel brazilian, ale carui camere sunt decorate pe teren cu oglinzi in forma de inima, ar putea induce in eroare orice vizitator. Oaspetii acestuia sunt de fapt un cuplu de buldogi, Cherry si Toby.

Motelul face parte din Animalle Mundo Pet, un impresionant complex pentru animale, situat in Belo Horizonte, Brazilia. Pe langa cazare, unitatea hoteliera ofera clientilor sai o gama larga de produse, de la biscuiti cu ciocolata pentru caini, la servicii de reproducere asistata.

O aventura in "motelul dragostei" costa 50 de dolari

Proprietarul lui Cherry spune ca aceasta este prea mica pentru a se imperechea, dar ca vor reveni la motel cand va atinge varsta potrivita. “Imi place sa ii ofer tot ce pot”, spune Leonardo Felipe da Silva. “Multi oameni cred ca este prea mult, dar eu cred ca merita”. Da Silva cheltuie in jur de 300 de dolari pe saptamana pentru mancarea si accesoriile lui Cherry.

“Clientii nostri nu-si considera companionii drept simple animale”, spune Daniela Guimaraes, cea care detine Animalle Mundo Pet. “Ei se raporteaza la micii lor prieteni ca si cum ar face parte din familie”, adauga proprietara.

Brazilia a prosperat in ultimul deceniu, propulsand milioane de oameni catre clasa de mijloc. Schimbarea a dus la o cerere tot mai mare pentru animalele de companie, in special pentru caini. Patrupedele din rasa Shih Tzu sau ogarii italieni au devenit noile simboluri ale statutului economic.

In prezent, Brazilia se afla pe locul cinci in topul pietelor de accesorii pentru animale, cu o valoare estimativa de noua miliarde de dolari in 2011, potrivit PET South America, distribuitor international de produse pentru animalele de companie. Cu toate astea, doar jumatate dintre proprietarii celor peste 100 de milioane de animale din Brazilia au acces la magazine si produse specializate.

Reprezentantii PET South America sunt de parere ca exista oportunitati foarte mari pentru dezvoltare, existand deja cereri pentru centre de ingrijire canina, spa-uri pentru animale si lese decorate cu cristale.

In Sao Paulo, multe restaurante ofera meniuri speciale pentru caini, in timp ce un antreprenor din Rio de Janeiro a inventat si o bere fara alcool pentru acestia, cu aroma de friptura.