De la carne de porc, la vin si cozonaci, pana la jucarii, globuri si brazi artificiali, toate pot fi cumparate mai nou in rate fara dobanda.

Urmariti cu atentie ofertele din marile hipermarketuri. Unele banci va ofera o perioada de gratie de 110 zile. Cumparati acum, achitati abia in martie.

Altele va ofera posibilitatea sa cumparati in rate fara dobanda. Cumparaturi de 2000 de lei esalonate in 12 rate egale, inseamna o rata de 160 de lei pe luna.

Tot in rate fara dobanda pot fi achitate si vacanta de sarbatori sau biletele de avion. Iar posesorii de carduri Maestro primesc o reducere de 25%, daca isi cumpara online biletele CFR.

De cand cu criza, ratele fara dobanda au aparut si in magazinele de lux, de unde puteti cumpara un brad gata decorat, vreo 500 de euro, iar in timp ce il asteptati pe mosul va puteti servi invitatii cu coniac incalzit intr-un incalzitor special, iar vinul il puteti turna in pahare cu cristale Swarowsky.

Pe site-ul fiecarei banci gasiti magazinele partenere unde puteti achita in rate fara dobanda. Nu intarziati niciodata plata, pentru ca penalizarile sunt uriase.

Cateva considerente practice pentru cei care aleg Craciunul in rate.

Eliberarea unui card dureaza aproximativ 2 saptamani.

Incercati ca rata lunara sa nu depaseasca mai mult de 30% din salariu.

Mare atentie la ce semnati, unele oferte sunt valabile o singura data.

In fine, incercati sa scapati de datorii pana la inceputul verii ca sa aveti bani sa plecati si in concediu anul viitor.