Targul ramane deschis pana in ziua de Ajun si, ca in fiecare an, sunt asteptati sa ajunga pe acolo 3 milioane de vizitatori.

Pe acordurile unui vals vienez, cateva mii de oameni s-au adunat in piata din apropierea Primariei, sa vada bradul de Craciun. Inalt de aproape 30 de metri, cu 3 metri mai mult fata de cel de anul trecut, pomul impodobit consuma cu 90 la suta mai putina energie. In loc de traditionalele luminite, de crengi sunt agatate acum instalatii cu leduri.

Cateva sute de tarabe sunt amplasate in piata, iar mirosul de vin fiert, turta dulce si migdale prajite care pluteste in aer atrage o multime de vizitatori. Acolo gasesc nu doar jucarii, decoratiuni de sarbatori sau suveniruri, ci si bunatati traditionale.

"E cel mai frumos targ de Craciun la care am fost. E minunat, iar Viena e cel mai frumos oras pe care l-am vizitat in Europa. Extraordinar!", se bucura un vizitator.

An de an, comerciantii de la targ se straduiesc sa-si surprinda clientii, iar multi aduc produse unicat, lucrate manual.