O femeie din Pitesti a nascut 11 copii, dar numai pe unul l-a pastrat. Deocamdata! Parintii iresponsabili se folosesc de scuza ca nu au serviciu. Si din pacate sunt tot mai multi.

"Patru ii am la Codlea si patru la Rupea si mai am doi la Victoria. 11 copii. Trebuia sa imi dea un sprijin ca de mama eroina, cum era inainte, dar nu mi s-a dat", spune Nicolina Moisin, mama a 11 copii.

Sotul ei are o explicatie bulversanta: "Nu facea nevasta baieti... si eu am vrut baieti." Problema e ca, dupa ce nevasta i-a facut 8 fete la rand, i-a parasit la casa de copii si pe baietii mult-asteptati.

In acest moment, sunt 40.000 de prunci ai nimanui. Insa daca proiectul de lege al Ministerul Muncii, aflat acum in dezbatere publica, va fi pus in aplicare, parintii lor vor plati pentru greselile trecutului.

In cazul in care “vinovatii” nu isi vor gasi rapid un loc de munca, atunci, in functie de pregatire, vor fi trimisi acolo unde va avea primaria nevoie: la dat zapada, la tuns iarba in parcuri, la curatenie in scoli, pentru servicii de curierat, aprovizionare sau secretariat. Perioada variaza in functie de numarul de copii uitati la orfelinat si de anii pe care acestia ii petrec in plasament.