Potrivit acestui studiu, jumatate din bucatariile de la locul de munca sunt contaminate cu concentratii periculos de mari de bacterii coliforme (bacterii prezente in fecale) care pot declansa maladii gastrointestinale. 

Acelasi studiu a evidentiat faptul ca peste un sfert din blaturile din jurul chiuvetelor depasesc de patru ori concentratia maxima admisa de bacterii coliforme. 

Manerele si interioarele frigiderelor din bucatariile de la locul de munca sunt la randul lor acoperite cu bacterii. O treime dintre aceste spatii prezinta concentratii ridicate de bacterii coliforme, 30% dintre cuptoarele cu microunde sunt contaminate la randul lor, in special in jurul manerelor si al butoanelor. 

Nici bautorii de ceai nu sunt scutiti de aceste pericole - peste 40% dintre manerele ibricelor din aceste bucatarii sunt contaminate cu concentratii de bacterii mai mari decat cele prezente pe usile de la toalete. 

Rezultatele acestui studiu, realizat la initiativa asociatiei Initial Washroom Hygiene, au aratat ca 75% din totalul suprafetelor din bucatariile de la locul de munca sunt acoperite cu mai multe bacterii decat cosul sanitar dintr-o toaleta.  Studiul a fost realizat pe baza a 280 de probe recoltate din 70 de bucatarii ale unor firme. 

Cercetatorii de la Universitatea Arizona au descoperit ca telefoanele, monitoarele, mesele, manerele usilor, fotocopiatoarele, butoanele din ascensoare si frigiderele din bucatariile firmelor pot fi contaminate foarte repede de un singur angajat care este bolnav. 

Acelasi studiu a dezvaluit, totodata, ca o serie de masuri foarte simple - spalatul mainilor, folosirea unui gel antibacterian si curatenia zilnica a birourilor - reusesc sa reduca drastic riscul de infectare a angajatilor.