40 de capitale au fost incluse in cercetarea online, pe difertie categorii.

La capitolul putere de cumparare, Londra s-a clasat pe locul 35, in timp ce pe primul loc, potrivit celor 75.000 de respondenti la sondaj, s-a situat Lisabona. 

Turistii au votat Londra drept al patrulea cel mai bun oras al lumii pentru cumparaturi, dupa New York, Bangkok si Dubai, si al cincilea cel mai bun oras din lume din punct de vedere al serviciilor de taxi. Insa aprecierile pozitive cu privire la capitala Marii Britanii se opresc aici pentru ca turistii care au raspuns la sondaj i-au acordat punctaje slabe la restul categoriilor avute in vedere. 

Londra s-a plasat pe locul 39 (penultimul) la capitolul ospitalitatea localnicilor, pe locul 12 din punct de vedere al amabilitatii taximetristilor, pe locul 26 la curatenia de pe strazi si pe locul 17 din punct de vedere al usurintei cu care se poate ajunge dintr-un punct in altul al orasului. Un punctaj apropiat a primit si transportul public, Londra plasandu-se astfel pe locul 15 din acest punct de vedere. In ceea ce priveste siguranta, Londra se afla printre cele mai nesigure capitale turistice - pe locul 28 - dar si una dintre cele mai desconsiderate - plasata pe locul 23.  In ciuda faptului ca a gazduit Jocurile Olimpice, Londra continua sa fie considerata una dintre cele mai neprietenoase capitale, plasarea sa pe un loc in coada clasamentului, mai jos decat Hong Kong, nefiind deloc onoranta. Din aceasta perspectiva, numai la Moscova este mai rau, capitala Rusiei fiind astfel cea mai "neprietenoasa", potrivit respondentilor la sondajul TripAdvisor. 

La polul opus, Tokyo este cea mai apreciata capitala turistica de catre cei 75.000 de respondenti ai sondajului, primind un punctaj favorabil la cele mai multe dintre categorii, printre care curatenia strazilor, amabilitatea taximetristilor, eficienta serviciilor de taxi si cel mai bun transport public.