LVMH a confirmat, intr-un comunicat, ca Arnault a cerut cetatenie belgiana, insa grupul subliniaza ca miliardarul "este si ramane" un contribuabil in Franta, scrie Wall Street Journal.

"Potentiala acordare de dubla cetatenie, franco-belgiana, nu schimba cu nimic aceasta situatie si nici determinarea sa de a continau dezvoltarea grupului LVMH si de a crea locuri de munca in Franta", noteaza compania, unul dintre cei mai mari producatori de bunuri de lux din lume.

In comunicat se arata ca Arnault are numeroase legaturi cu Belgia, atat la nivel personal cat si profesional.

Presedintele Comisiei pentru naturalizare din Belgia, Georges Dallemagne, a declarat ca dosarul lui Arnault a fost depus la sfarsitul lunii august si va fi "tratat ca toate celelalte". El a adaugat ca procedura va dura "in cel mai bun caz pana la inceputul anului viitor".

LVMH respinge ipoteza ca mutarea lui Arnault este motivata fiscal, insa momentul pe care si l-a ales miliardarul va intensifica dezbaterea privind un posibil exod al cetatenilor francezi bogati catre alte tari din cauza politicilor fiscale controversate ale lui Francois Hollande.

Hollande a anuntat in februarie ca intentioneaza sa introduca o taxa de 75% pe veniturile personale care depasesc un milion de euro pe an, in cadrul programul de reducere a deficitului bugetar al Frantei la sub 3% din PIB in 2013.

Citeste si:

O calatorie buna incepe de la aeroport. Cele mai frumoase terminale din aerogarile lumii FOTO+VIDEO