Learjet 85 va decola pentru prima oara in 2013.

Va fi cel mai mare model al producatorului, dotat cu tehnologie de ultima ora, ca de exemplu: DVD player, ecrane High Definition, radio prin satelit si acces la internet. In plus, peretii si aripile avionului vor avea in compozitie carbon, lucru care il va face mai usor de intretinut decat alte aeronave.

Mai mult, cabina pilotilor va avea un design personalizat, iar bucataria va fi mai mare in comparatie cu altele si va fi echipata corespunzator. Totodata, scaunele din piele vor fi rabatabile ,atfel incat calatorii sa poata dormi comfortabil.

Producatorii precizeaza ca Learjet 58 a fost gandit in special pentru cursele transcontinentale, sa ofere siguranta sporita pasagerilor sai, precum si un confort ridicat.

Aeronava nu va putea fi cumparata de niciun miliardar. Ea va fi disponibila doar prin intermediul unui program special al companiei, denumit "Flexjet": doar 16 persoane il vor putea folosi, insa, la pachet. Fiecare pasager va plati, in medie, un milion de euro pentru o calatorie la bordul Learjet 58. Pretul de un million de dolari va putea fi achitat in 16 rate, timp de cinci ani.

Totodata, programul companiei permite unei persoane fizice ori juridice sa cumpere o parte din orele de zbor ale avionului.
De exemplu, o fractiune din 16 parti ofera aproximativ 50 de ore de zbor pe an.

Unele companii aeriene pun la dispozitia clientilor inscrisi in programe de tipul "fractional ownership" aparate de zbor similare, utilizatorii nefiind repartizati numai catre un singur avion. Coproprietarii din cadrul unui program fractional platesc un procent din valoarea avionului, proportional cu numarul de ore de zbor dorite de catre client pe an, pe durata contractului, in general, de 5 ani.

Proprietarilor li se asigura accesul la un anumit avion sau la un altul similar 24 de ore, 365 de zile pe an. Un proprietar fractionar doar suna la operatorul companiei, programeaza un zbor cu cateva ore inainte si se deplaseaza apoi la aeroport.

Potentialii pasageri vor putea beneficia insa de un zbor la bordul Learjet 85, doar daca apeleaza la serviciile companiei Flexjet.

Sursa foto: Flexjet.com