Nu este o gluma, iar mijlocasul unei echipe din Brazilia risca chiar si inchisoare pentru sase luni. Jucatorul celor de la Botafogo va primi o amenda de 40% din salariu, daca autoritatile nu il trimit la inchisoare pentru declaratii mincinoase.

Un alt caz ridicol este cel al unuia dintre cei mai cunoscuti jucatori iranieni de fotbal. Cu 112 selectii la echipa nationala, Ali Karimi a fost cat pe ce sa fie dat afara de la echipa de club - Steel Azin - anul trecut. Motivul? Nu a tinut post de Ramadan: a baut apa in timpul antrenamentului, inainte de apusul soarelui! La scurt timp insa a iesit la iveala adevaratul motiv: jucatorul criticase intr-un interviu regimul din Iran, spun cei de la site-ul goal.com. In cele din urma, jucatorul a fost rechemat la club si a primit o amenda consistenta de 40.000 de dolari.

Pe vremea cand evolua la Manchester United, Cristiano Ronaldo a fost amendat cu aproape 11.000 de euro pentru ca scria SMS-uri in timpul antrenamentului.

Jeremy Mathieu, fotbalistul francez al Valenciei, a fost amendat de club cu 6.000 de euro chiar in luna cadourilor. Motivul? A lipsit de la antrenament pentru ca "era convins ca nu este obligatoriu".

Iar daca iti inseli nevasta, vei avea mari probleme...cu oficialii clubului la care evoluezi. A simtit-o pe pielea lui Ashley Cole, care a inselat-o pe celebra sa sotie cantareata Cheryl Cole. Anul trecut, el a fost amendat de Chelsea cu 200.000 de lire (circa 234.000 de euro) din cauza scandalui provocat de viata sa amoroasa.

Mutu, campion la amenzi. Marica vine puternic din urma

Speranta fotbalului romanesc doar din vorbe, Adrian Mutu reuseste sa inscrie doar in afara terenului, la capitolul amenzi. Cea mai recenta amenda se ridica la 150.000 de euro. Mutu a parasit cantonamentul Fiorentinei fara aprobarea conducerii clubului.

Nu este insa singura amenda primita de jucator. Cea mai mare amenda ramana cea din 2004, un record pe piata fotbalului international. Astfel, Mutu trebuie sa achite peste 17 milioane de euro clubului Chelsea, pentru ca i-a afectat imaginea in urma dopajului cu cocaina.

Si Ciprian Marica, atacantul clubului VfB Stuttgart, a fost sanctionat cu 50.000 de euro, in noiembrie anul trecut, pentru a insultat un arbitru in timpul meciului cu Hamburger SV, scrie Mediafax. Astfel, romanul a primit cea mai mare amenda de pana acum din istoria clubului german.