"Cafea in asteptare'. Conceptul imprumutat de la italieni si adoptat in tot mai multe restaurante si pub-uri din Romania
Daca in urma cu doi ani adeptii ideii isi pofteau clientii sa plateasca doua cafele, una pentru ei, alta pentru un om sarman, acum proprietarii restaurantelor ii invita pe clienti sa faca acelasi lucru cu un meniu platit in avans.
Cu ajutorul lor, familiile sarace se bucura in preajma sarbatorilor de o masa calda.
Oana este cea care a lansat la Brasov conceptul "cafea in asteptare". Au trecut doi ani de atunci si aduna lunar in restaurantul ei cateva sute de lei pentru nevoiasi. Clientii sunt invitati sa plateasca o masa in plus pentru cei care nu au ce manca.
Oana Coanta, proprietarul restaurantului: "Sunt copii de pe strada care vin si mananca si dupa ce termina de mancat isi curata masa, strang vasele, e impresionant sa ii vezi".
Si un alt local, tot din Brasov, a imprumutat ideea de un an. Din bunavointa clientilor cu suflet mare nevoiasii sunt invitati sa guste din preparate traditionale la ceaun.
Bogdan Bart, proprietarul localului: "Ideea nu a fost a noastra, a fost a unui client care a vazut ceva similar la o cafenea, chiar a insistat si a platit el primele doua ciorbe pe care le-a lasat in asteptare."
La aceasta cantina un om sarman primeste un meniu gratuit, la fiecare 5 meniuri cumparate de clienti.
Solidaritatea i-a impins pe unii sa isi faca abonament lunar la cantina. Cand a auzit ca poate sa ajute, o invatatoare si-a adus si elevii de la afterschool.
Dana Munteanu, invatatoare: "In fiecare zi cam cu 10 copilasi am ales sa vin aici pentru ca ajutandu-ne pe noi ii ajutam pe ceilalti, macarea este foarte buna, calda".
La un restaurant din centrul orasului Bistrita, in fiecare zi cateva portii de mancare ajung la oamenii strazii. Un domn a mancat in oras, dar s-a gandit si la bietii sarmani. Asa ca a platit 10 lei in plus, pentru cineva necunoscut.
In preajma sarbatorilor si patiseriile au imprumutat conceptul "cafea in asteptare". Oamenii nevoiasi primesc prajituri si cozonaci platiti de clienti.
Conceptul "Cafea in asteptare" a fost imprumutat de la italieni si adoptat de 70 de localuri din intreaga Romanie, in orase ca Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca si Brasov.
VOYO

RON
RON
RON
RON
(P) iBani. Piața imobiliară după majorarea TVA. Sfaturi pentru cei interesați să cumpere o locuință nouă
”Incont”, site-ul Știrile Pro TV de informații economice și educație financiară, a devenit ”iBani”
România, departe de zona euro. Analist: Probabil ne ducem spre 2030 cu adoptarea monedei unice
Popa, CFA România: Într-o lume fără pensii private ar trebui să ne aşteptăm la o pensie de 32% din ultimul salariu
Siemens Energy anunţă concedieri masive pentru a-şi majora profitul. Compania are mii de angajați în România
Cu trenul de la Paris la Viena sau de la Zurich la Barcelona. Pandemia reînvie cursele feroviare de noapte în Europa
(P) De ce aleg românii să joace la pariuri
(P) Tot ce trebuie să știi despre vigneta Ungaria și prețul acesteia
Digitalizarea departamentului HR - un subiect în trend chiar și pentru companiile de IT
Huawei dezminte zvonurile privind vânzarea brandurilor premium de smartphone P şi Mate
Cum vom lucra în 2021: 60% dintre companii vor să reînceapă munca de la birou din luna martie. Mai mult de jumătate au tăiat programele de training şi pe cele de wellbeing
Două treimi din forţa de muncă existentă la nivel global lucrează de acasă, însă unul din trei angajaţi folosește propriul calculator pentru a-şi desfăşura activitatea 
Invață să ții sub control cheltuielile de sărbători. Cum funcționează cardul de cumpărături
Moneda euro la 20 de ani. Cea mai importantă realizare macro-economică a secolului trecut a supraviețuit marii crize mondiale, dar rămâne un colos handicapat de propriile slăbiciuni
UE pregătește măsuri de urgență, în cazul unui ”no deal” cu Londra, din ianuarie. Domeniile vizate: pescuitul şi transportul rutier şi aerian
Explozie la gazoductul din Ucraina care asigura gazele pentru Europa. Ce se întâmplă cu livrările de gaze rusești spre continent




RSS