• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Poezia capata putere monetara: cafea, cumparata cu versuri, in 80 de cafenele din tara

Poezia capata putere monetara: cafea, cumparata cu versuri, in 80 de cafenele din tara

Iubitorii de cafea si de poezie se pot bucura, vineri, in 80 de localuri din tara, de o oferta speciala: versurile devin moneda de schimb, astfel incat consumatorii isi pot plati cafeaua cu poeme.

Actiunea face parte din campania "Poezia poate face lumea mai buna", prin care se doreste readucerea acestui gen literar in vizorul publicului larg. Aceasta campanie a inceput in urma cu aproape trei saptamani, cand bucurestenii au putut avea ocazia de a circula, timp de doua zile, cu un metrou tapetat cu post-it-uri cu versuri.
 
Poetul Florin Dumitrescu, criticul literar Daniel Cristea Enache, artistii Nicu Alifantis, Adi Despot si Deliric 1 (Razvan Eremia) se numara printre sustinatorii acestei actiuni, vorbind intr-o intalnire care a avut loc vineri dimineata, intr-unul dintre localurile unde cafeaua se cumpara cu versuri, despre poezie, poeti, muzica, versuri si importanta acestei actiuni.
 
"Poezia poate face lumea mai buna" este o campanie Julius Meinl, potrivit Mediafax.
 
In Bucuresti, versurile vor functiona pe post de moneda in 12 cafenele. La fel se va intampla si in cafenele din alte 30 de orase din tara: Arad, Bistrita, Botosani, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Cristuru Secuiesc, Dej, Deva, Galati, Gherla, Odorheiu Secuiesc, Petrosani, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Ramnicu Valcea, Roman, Sancraieni, Selimbar, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Mures, Tarnaveni si Timisoara. Prin urmare, in 80 de cafenele din tara se va cumpara, pentru o zi, cafea platind cu versuri.

25 octombrie 2013 18:18
Modifică setările cookies