"Celebram primul zbor cu un aparat construit de Aurel Vlaicu, pilotii civili si militari care participa incercand sa aduca un omagiu celor care au fost pionierii aviatiei", a declarat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca, pana in prezent, a acumulat 350 de ore de zbor si i-a invitat pe cei care vor sa devina piloti sa se inscrie la cursurile de zbor oferite in cele 43 de baze locale pe care Aeroclubul Romaniei le detine in toata tara.

Citeste mai mult pe www.gandul.info!

Zeci de aeronave si peste 70 de piloti experimentati participa la mitingul aviatic in care vor fi prezentate acrobatii si demonstratii aeriene, dedicat aviatorilor romani Aurel Vlaicu si Henri Coanda, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Otopeni Air Show 2010 reuneste peste 60 de aeronave civile, sportive si militare, iar participantii vor reprezenta organizatii ale aviatiei romanesti: Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, Iacarii Acrobati, Special Air Services, Scoala Superioara de Aviatie Civila, Tarom, Romavia, Direct Aero Services.