Winston Churchill purta mereu papion, iar Michael Jackson avea aproape intotdeauna o manusa alba. Si asta pentru ca stilul vestimentar ii caracteriza. Directorii marilor corporatii de tehnologie de azi prefera tinutele sport si pe cele clasice. Daca insa credeai ca pentru un look impecabil acestia cheltuiesc mii de dolari, afla ca lucrurile nu stau chiar asa.

Steve Jobs, co-fondatorul Apple este cunoscut pentru chibzuinta care-l defineste. Acesta esta vazut adesea imbracat in tinute sport, precum o pereche de blugi (Levis – 58 dolari) si un pulover de culoare inchis (Carhatt – 28 dolari).  

Cel mai cunoscut si printre cei mai tineri antreprenori miliardari la ora actuala este, fara doar si poate, Mark Zuckerberg. Succesul retelei de socializare Facebook i-a adus o avere estimata la sapte miliarde de dolari, o suma cu care isi poate cumpara piese vestimentare de la cele mai mari case de moda din lume. In schimb, Mark prefera tinutele sport – papuci Adidas (30 dolari), honorac de pe Wholesaler.com (12,41 dolari), tricou de pe Cheaptees.com (8 dolari) si pe cele casual (pulover de la Edun - 298 dolari).

Jack Dorsey este ceva mai darnic decat Jobs atunci cand vine vorba de fashion. Managerul de la Twitter adopta mai mult tinutele clasice, si anume costumele business. De pilda, pentru un sacou de la J. Crew, Dorsey plateste 275 de dolari, iar pentru o cravata neagra, subtire, de la acelasi brand, 59,5 dolari.

Stilul sport il caracterizeaza si pe managerul de la Google, Sergey Brin. Acesta este cunoscut in special pentru pantofii cu degete, pe care i-a purtat pentru prima data in 2009. Pantofii sunt confectionati de compania italiana Vibram si pot fi achizitionati pentru suma de 90 dolari.

Stilul casual il adopta si co-fondatorul Microsoft. Bill Gates a fost vazut adesea imbracat in camasa (Brooks Brothers – 69,5 dolari) si pulover (John Smedley – 230 dolari), de culoare mov.

Cel mai cheltuitor manager de pana acum s-a dovedit a fi Larry Ellison. Bossul de la Oracle adopta tinutele business, pentru care da si 1.484 de dolari (costum de la Paul Stuart). Ellison este de asemenea cunoscut pentru slabiciunea sa vis-a-vis de kimono-uri (piesele vestimentare traditionale nipone). Un asemenea costum de la Kimono Market Sakura costa intre 90 si 140 de dolari.

Tina Brown, editorul publicatiei Daily Beast prefera imbracamintea casual, de cele mai multe ori fiind vazuta in camasi albe, clasice (Brooks Brothers – 89,5 dolari), pe care si le asorteaza cu perle albe de la Tiffany (150 dolari).

Henry Blodget (Business Insider) este si el adeptul tinutelor de afaceri – costum si camasa. Blodget prefera cravatele rosii de la Hermes (245 dolari) si costumele de la Hickey Freeman (1.295 dolari).