Si Consiliului International al Aeroporturilor (ACI) l-a desemnat ca fiind cel mai bun aeroport din lume, in cadrul evenimentului Trinity Forum 2012, care a avut loc la Viena, Austria.

Argintul si bronzul au mers catre aeroporturile Singapore Changi si cel din Hong Kong, potrivit unui comunicat al Skytrax. Cele trei cele mai bune aeroporturi din lume s-au mentinut in ultimii sase ani in topul clasamentului.

Skytrax isi acorda premiile pe baza studiilor realizate pe esantioane de milioane de pasageri. Potrivit companiei de cercetare, Changi din Singapore a fost considerat cel mai bun aeroport pentru transferul calatorilor si facilitatilor de agrement. Cel din Hong Kong a fost votat drept cel mai bun aeroport datorita curateniei, dar si a zonei de restaurante.  

Pe locul patru in clasament se afla Amsterdam Schiphol, urmat de Beijing Capital, Aeroportul din Munchen (ofera cele mai bune facilitati europene), Aeroportul din Zurich, Aeroportul International Kuala Lumpur, Aeroportul International Vancouver si Aeroportul International Central al Japoniei.

Marele absent este Aeroportul londonez Heathrow, nelipsit din acest top in ultimii ani. In 2012 acesta a fost clasat pe locul 11, dar a ocupat pozitia a doua in topul celor mai bune aeroporturi din Vestul Europei, dupa Amsterdam Schipol.

Aeroportul din Munchen a fost, totodata, desemnat cel mai bun aeroport din Europa Centrala, cel din Moscova (Domodedvovo) cel mai bun din Europa de Est, Aeroportul International din Barcelona a castigat la categoria Europa de Sud, in timp ce Aeroportul din Copenhaga s-a situat pe prima pozitie in Europa de Nord.

Mai jos gasiti toate clasamentele din Europa, precum si la nivel global.