Cea mai scurta varianta catre munte, daca plecati din Capitala sau dintr-o localitate din sudul tarii, a fost si ramane DN1. Cu o conditie: ca sa evitati sigur aglomeratia din week-end sau de sarbatori ar trebui sa va porniti pe la 6 dimineta.

Daca detestati sa va treziti cu noaptea-n cap, puteti sa alegeti ruta Bucuresti - Pitesti - culoarul Rucar - Bran. Faceti in plus 80 de km, dar merita daca aveti cazare in zona Moeciu. Soseaua e in general mai libera, insa este plina de serpentine.

O alta optiune care va poate scuti de nervi in trafic poate fi DN 71, prin Targoviste. Din pacate traseul este foarte prost.

Pana la Sinaia este valabila aceasta varianta. Dar daca vreti sa alegeti o statiune dinspre nord atunci trebuie sa stati in colona.

Ori sa porniti direct pe DN1- prin Cheia. Aici insa o sa dati de tiruri. Iar daca nu aveti masina echipata de iarna si nici experienta mai bine uitati si aceasta varianta.

Cu alte cuvinte cel mai usor o sa ajungeti la munte cu trenul - oficial, calatoria dureaza mai putin de trei ore. Dezavantajos este pretul: biletul costa 52 de lei, ceea ce inseamna ca patru persoane vor da peste 400 de lei, dus - intors. Exista totusi mari riscuri. Cum s-a intamplat joi. Sase trenuri au intarziat zeci de minute pentru ca s-au furat cablurile electrice, in apropiere de Ploiesti.